Silicon Valley & ‚Smart Money‘ Achter deze Bitcoin Rally, Data Suggesties Profielfoto voor gebruiker Tyler Durden

De Google Trends interesse is relatief laag voor het sleutelwoord „Bitcoin“, terwijl on-chain data laat zien dat slim geld zich ophoopt bij BTC…

Bitcoin (BTC) blijft ook na een grote rally een sterke dynamiek vertonen. Belangrijke gegevenspunten tonen aan dat de opwaartse trend de afgelopen maanden waarschijnlijk is aangewakkerd door slim geld. Dit betekent dat retail- of mainstreambeleggers grotendeels aan de zijlijn hebben gestaan, aangezien de BTC-prijs deze maand meer dan 15.000 dollar bedroeg.

In 2017, toen de prijs van Bitcoin een recordhoogte bereikte van $20.000, was de vraag van de detailhandel op zijn hoogtepunt. De gegevens van Google Trends namen toe, de mainstream media-aandacht nam merkbaar toe en het volume van de spotmarkten explodeerde in de belangrijkste markten, met name in Zuid-Korea en Japan.

Deze keer is de Google Trends interesse relatief laag voor het sleutelwoord „Bitcoin“, terwijl on-chain data laat zien dat slim geld zich ophoopt bij BTC.

Vermogende beleggers kopen Bitcoin

Bovendien zijn het volgens on-chain analist Willy Woo vooral vermogende beleggers geweest die Bitcoin hebben gekocht.

Wanneer walvissen Bitcoin kopen, vergemakkelijken ze meestal de deals via de over-the-counter (OTC) markt. In de loop van de tijd volgen de spot- en derivatenmarkten de OTC-markt, terwijl de walvissen aan het hoofd staan van de opleving. Woo zei:

„Wie heeft deze rally gekocht? Het is slim geld… High Net Worth Individuals. Je ziet de gemiddelde transactiewaarde tussen beleggers die een grote sprong omhoog maken. OTC-bureaus zien dit ook. Bitcoin is nog steeds in de stealth fase van zijn stierengevecht.
De trend van walvissen als voorloper van particuliere beleggers is optimistisch, omdat het laat zien dat Bitcoin zich nog steeds in de ontluikende stierfase bevindt. Groot kapitaal van nieuwe retail- en mainstreambeleggers moet nog toetreden tot de cryptocurrencymarkt.

Een andere Glassnode metriek schildert een soortgelijke trend. Het aantal Bitcoin-adressen met meer dan 100 BTC’s bereikte met 16.271 een hoogtepunt van zeven maanden.

Er stroomt nieuw geld binnen
De walvissen die de afgelopen maanden consequent Bitcoin hebben gekocht, zijn op zich al optimistisch. Maar, Woo benadrukte dat het aantal nieuwe walvissen ook is toegenomen.

Als het aantal adressen met grote hoeveelheden Bitcoin toeneemt, beschouwen analisten het als een algemene piek in het aantal nieuwe walvissen.

De toename van meer vermogende individuen die Bitcoin verzamelen valt samen met het begin van de recente institutionele razernij rond BTC.

Na de aankoop van Square’s BTC ter waarde van $50 miljoen is het aantal vermogende beleggers in de Bitcoin-markt merkbaar toegenomen. Woo legde uit:

„Het beste van alles is dat we niet alleen slim geld zien binnenstromen, het is NIEUW slim geld. De oranje lijn is het aantal nieuwe investeerders dat per uur binnenkomt, wat voorheen ongezien was op de blokketen. Het is serieus bullish.“

Google Trends gegevens tonen een relatief lage interesse van de detailhandel…
De gegevens van Google Trends wijzen op een soortgelijk verhaal als de datapunten op de keten. Het zoekvolume voor het trefwoord „Bitcoin“ is momenteel minder dan 10% in vergelijking met de top van 2017.

MIS NOOIT HET NIEUWS DAT ER HET MEEST TOE DOET
ZERO-HEDGE RECHTSTREEKS NAAR UW INBOX

Ontvang een dagelijkse recapitulatie met een gecustomiseerde lijst van must-read verhalen.

Uw e-mail…
Bitcoin-zoekvolume op Google. Bron: Google Trends

Hoewel het zoekvolume voor Bitcoin laag blijft, is er een bijzonder grote belangstelling vanuit staten als Hawaï, Californië, Nevada en Washington.

Bitcoin zoeken op interesse per subregio in de V.S. Bron: Google Trends

Interessant is dat Californië en Hawaï op de derde en vierde plaats staan in het inkomen per hoofd van de bevolking per staat in 2020.

Bovendien is San Jose/San Francisco in Californië, d.w.z. Silicon Valley, gerangschikt als de beste metroregio voor de Bitcoin-belangen. Silicon Valley is natuurlijk de thuisbasis van veel vermogende investeerders en ondernemers.