Midden-Oosten restaurant keten zet hele reserves om in BTC

Het restaurant in het Midden-Oosten, met drie locaties in heel Ontario, kondigde aan dat het zijn kasreserves zou overschakelen op crypto.

Een Canadese restaurantketen uit het Midden-Oosten heeft net hun volledige fictieve kasreserves omgezet in Bitcoin.

Volgens een tweet van 19 augustus van Tahini’s – ‚het beste restaurant in het Midden-Oosten ter wereld‘ – is de beslissing om de kasreserves om te zetten naar crypto in maart ontstaan en toen de Canadese regering hulpprogramma’s begon te bieden aan bedrijven die niet open konden blijven vanwege de pandemie.

Met de Verenigde Staten en Canada die geld drukken om hun noodlijdende economieën overeind te houden, begon Tahini’s eigenaar Omar Hamam het financiële systeem te zien als „een spel van muzikale stoelen dat nu wordt gespeeld en de muziek zal stoppen en sommige mensen zullen buitenspel komen te staan„.

Hamam zei dat hij bang was dat de aalmoezen en de gelddruk het fiatgeld zouden devalueren. „Het was ons duidelijk dat het geld niet dezelfde aantrekkingskracht had,“ zei hij. „Dat uiteindelijk met al het overtollige geld dat in de economie circuleert, dat geld minder waard zou zijn.

„Naarmate de tijd verstreek, probeerde ik voortdurend te leren en mijn kennis over financiën te vergroten. Ik hoorde mensen in de Bitcoin-gemeenschap zeggen dat je minstens 7 keer over Bitcoin moet horen voordat je er aan begint. 100% accuraat.“

Hij besloot het spaargeld van het bedrijf om te zetten in Bitcoin omdat het „een veel beter alternatief biedt voor het besparen van geld“. Hij meldde dat ze de Bitcoin zouden blijven gebruiken als een reserve-activum – „misschien wel voor altijd, als we geen behoefte hebben aan fiat.“

Bitcoin aanvaardde hier

Tahini’s volgt dezelfde financiële planningsstrategie als het beursgenoteerde business intelligence bedrijf MicroStrategy, dat vorige week aankondigde dat het Bitcoin Revolution (BTC) had overgenomen als zijn primaire reserve. MicroStrategy kocht 21.454 BTC voor ongeveer 250 miljoen dollar.

Het landschap verandert zo snel dat sommigen zich nu afvragen of zelfs Berkshire Hathaway, gecontroleerd door Warren Buffett, mag investeren in cryptocurrency als indekking tegen de inflatie. Het bedrijf investeerde deze week voor het eerst in een goudmijnwerker.

De beslissing van het restaurant om over te stappen op Bitcoin kreeg enthousiaste steun van de cryptogemeenschap. Podcaster Anthony ‚Pomp‘ Pompliano tweette zijn steun en zei: „een ander bedrijf zet zijn balanskapitaal om in Bitcoin“ en voegde eraan toe dat hij dacht dat het idee vlam vatte. Peter McCormack, gastheer van de What Bitcoin Did podcast, weergaloppeerde Pomp’s gedachten en tweette dat hij ook overweegt om al zijn niet-werkkapitaal om te zetten in BTC.