Crypto exchange Luno som erbjuder användare intressanta Bitcoin-sparplånböcker

Cryptocurrency exchange Luno har lanserat en Bitcoin- sparplånbok som erbjuder kunder upp till 4% årlig ränta på deras innehav.

Under ett år som Decentralized Finance dominerar rubriker och skakar upp kryptovalutans ekosystem erbjuder detta erbjudande från en börs som har över 5 miljoner användare i 40 olika länder ett nytt sätt för Bitcoin-användare att tjäna ränta på sina innehav.

Luno har vuxit stadigt sedan lanseringen 2013 och har sitt huvudkontor i London med stöd av regionala nav i Singapore och Sydafrika. Företaget tog rubriker i september 2020 efter att det förvärvades av Digital Currency Group (DCG).

DCG investerade i Lunos kapitalanskaffningsrunda 2013 och förvärvade slutligen en hel andel i Luno efter att ha köpt ut resten av aktierna som innehades av framstående sydafrikanska huvudinvesterare Naspers och Rand Merchant Investments.

Bitcoins version av DeFi?

I sin mest grundläggande form kan detta nya erbjudande från Luno ses som en form av DeFi eftersom kunderna tjänar ränta, eller ‚ avkastningslantbruk ‚ i DeFi-termer, för Bitcoin som deponeras i dessa nya sparplånböcker.

Kunder tjänar upp till 4% ränta per år på sitt Bitcoin-saldo på sparkontot. Företaget visar inga fasta villkor eller administrationsavgifter och Bitcoin i sparplånboken kan när som helst flyttas till en användares normala Bitcoin-plånbok.

Räntan på Bitcoin som sparats i sparplånboken kommer att betalas ut den första varje månad. Användare kan också välja att lämna sina ränteintäkter i sin sparande swallett som kommer att dra nytta av sammansatt ränta och exponentiell tillväxt.

Att spara 1 BTC till en maximal ränta på 4% per år skulle till exempel generera 0,04 BTC varje år. Detta motsvarar 40 USD till den aktuella Bitcoin / US-dollarkursen.

Sydafrikanska investerare letar efter investeringsalternativ

Lunos bas i Kapstaden har lett till att börsen är en av de största plattformarna som används i Sydafrika. Efter att ha genomfört global forskning som visade att cirka 54% av deltagarna i undersökningen inte tjänade någon ränta på fiat kontantbesparingar.

Ytterligare 40% av de personer som deltog i undersökningen uppgav att de “ saknade förtroende “ för sin lokala nationella valuta. 95% av sydafrikanska Luno-användare sa till företaget att de skulle använda en sparplånbok som samlade ränta på deras Bitcoin-saldo.

Utbytet visade också att ett stort antal sydafrikaner har kryptovaluta på lång sikt.

”Mindre än 5% av Lunos sydafrikanska kunder planerar att sälja sin Bitcoin under de närmaste sex månaderna, de flesta planerar faktiskt att köpa mer, så sparplånboken innebär att de kan tjäna ränta genom att helt enkelt göra vad de planerade med sin Bitcoin, ”Sade Luno Africa GM Marius Reitz.

”Mer än 55% av sydafrikanska kunder uppgav att de inte har andra investeringar än krypto. Det är viktigt att diversifiera investeringarna med tanke på hur ny Bitcoin-industrin är. De som innehar Bitcoin kommer utan tvekan att hitta intressepotentialen attraktiv, tillade han.